Κλείσιμο

Συριακά ΜΜΕ: Εννέα άμαχοι νεκροί από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Εννέα άμαχοι, περιλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, φέρεται να έχασαν τη ζωή τους στους αμερικανούς βομβαρδισμούς στη Συρία, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, οι άμαχοι σκοτώθηκαν σε χωριά που βρίσκονται κοντά στην αεροπορική βάση Σαϊράτ, την οποία οι ΗΠΑ στοχοθέτησαν με 59 πυραύλους κρουζ τύπου «Tomahawk».

Οι πληροφορίες του SANA δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υποστήριξε ότι έπληξε αεροσκάφη, τον διάδρομο της βάσης, αντλίες τροφοδοσίας με καύσιμα και άλλες στρατιωτικές υποδομές.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, όπου βρίσκεται η Σαϊράτ, είχε δηλώσει ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα αμερικανικά πλήγματα. Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για ξεχωριστό απολογισμό.

Ο βομβαρδισμός ήλθε ως απάντηση για τη χημική επίθεση στην κωμόπολη Χαν Σεϊχούν, στη βόρεια Συρία, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άμαχοι, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι περισσότερες Δυτικές χώρες έχουν αποδώσει την ευθύνη για την φρικαλεότητα στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, κατηγορία που απορρίπτει η Δαμασκός.

Η Ρωσία, σύμμαχος του κ. Άσαντ, έχει υποστηρίζει ότι τα χημικά διέρρευσαν από βομβαρδισμένη αποθήκη όπου οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες φύλασσαν και οπλοποιούσαν χημικά όπλα.

Η Μόσχα νωρίτερα καταδίκασε τον αμερικανικό βομβαρδισμό, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα καθώς ισοδυναμεί με επίθεση σε ανεξάρτητο κράτος.
Πηγή: skai.gr