Κλείσιμο

Αύξηση των προσπαθειών για επιθέσεις σε Δύση και Ρωσία ζητά το ISIS

Νέα προτροπή στους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και τη Ρωσία απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος.

Το μήνυμα δημοσιεύτηκε στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη.

Στη δεύτερη ηχογραφημένο ομιλία του άφορτου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Αμπού Χασάν αλ-Μουχατζίρ, ζητά από τους οπαδούς του ISIS να «διπλασιάσουν» τις προσπάθειές τους και να εντατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους.

«Ο πόλεμος με τον εχθρό μας είναι παγκόσμιος», είπε ο αλ-Μουχατζίρ, όπως μεταδίδει η αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία παρακολουθεί τη τζιχαντιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο.

Ο εκπρόσωπος παρουσίασε το ISIS ως υπερασπιστή των μουσουλμάνων, μολονότι η οργάνωση έχει σκοτώσει εκατοντάδες σιίτες με πρόσχημα ότι είναι αιρετικοί. Κάλεσε τη σουνιτική κοινότητα στο Ιράκ και τη Συρία να προστρέξει στο «χαλιφάτο» που έχει ιδρύσει η οργάνωση στις δύο χώρες.

Ο αλ-Μουχατζίρ μάλιστα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ κυβερνώνται από έναν «ηλίθιο» που «δεν γνωρίζει τι είναι η Συρία ή το Ιράκ ή το ισλάμ».

«Εσείς οι ΗΠΑ έχετε χρεοκοπήσει και οι αποδείξεις της πτώσης σας είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού», προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr