Interfax: Πιάστηκε από τις κάμερες ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στη Ρωσία

Φωτογραφίες του φερόμενου ενορχηστρωτή της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, έχουν στα χέρια τους οι ρωσικές Αρχές, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Interfax και το τοπικό μέσο ενημέρωσης Fontanka.

Ο εγκέφαλος της επίθεσης φέρεται να «πιάστηκε» από τις κάμερες ασφαλείας.

Το Fontanka έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του φερόμενου δράστη. Πρόκειται για μεσήλικα, γενειοφόρο άνδρα, που φορά μαύρο παλτό.

Σύμφωνα με το Interfax
, οι Αρχές πιστεύουν ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη μέσα σε χαρτοφύλακα που αφέθηκε μέσα σε συρμό του Μετρό. H βόμβα περιείχε μεταλλικά και αιχμηρά αντικείμενα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση ήταν έργο βομβιστή αυτοκτονίας.

Οι εισαγγελικές Αρχές άρχισαν έρευνα με βάση κατηγορίες για τρομοκρατία, όμως προτίθενται να εξετάσουν κι άλλα ενδεχόμενα. Νωρίτερα, πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός στο Μετρό, στο σταθμό της πλατείας Βοστάνια, ο οποίος εξουδετερώθηκε. Και αυτός ο μηχανισμός περιείχε αιχμηρά αντικείμενα και ήταν κρυμμένος μέσα σε πυροσβεστήρα.

Ολόκληρο το δίκτυο του Μετρό έχει εκκενωθεί από επιβάτες και όλοι οι σταθμοί έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας. Το δίκτυο αναμένεται να παραδοθεί εκ νέου στο κοινό την Τρίτη ή την Τετάρτη. Στην πόλη, δεύτερη μεγαλύτερη της Ρωσίας, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν επιβάτες να κείτονται στο έδαφος, μέσα σε καπνό, και βαγόνια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο Μετρό, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια της Μόσχας διέταξαν οι δημοτικές Αρχές.
Πηγή: skai.gr