Συνάντηση Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ στις 6 και 7 Απριλίου

Mε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στις 6 και 7 Απριλίου, εν μέσω εντεινόμενων προβλημάτων στις διμερείς σινοαμερικανικές σχέσεις.

Ο πρόεδρος της Κίνας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Φινλανδία και μετέπειτα θα ταξιδέψει στη Φλόριδα των ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον αμερικανικό ομόλογό του, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ.

«Μετά από πρόσκληση του προέδρου της Φινλανδικής Δημοκρατίας Σάουλι Νιινίστο και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Φινλανδία από τις 4 έως τις 6 Απριλίου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριδα των ΗΠΑ στις 6 και 7 Απριλίου», ανακοίνωσε ο Λου σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ας σημειωθεί ότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου δοκιμάζονται ιδιαίτερα σε σειρά θεμάτων όπως η Ταιβάν, το ζήτημα της κυριότητας της Νότιας Σινικής Θάλασσας, οι κυβερνοεπιθέσεις που φέρονται να κάνουν αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά κυρίως των απειλών του Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στα κινεζικά προϊόντα. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr