Η Ιβάνκα Τραμπ αναλαμβάνει επίσημη θέση στην κυβέρνηση του πατέρα της

Η 35χρονη Ιβάνκα Τραμπ αναλαμβάνει επίσημη θέση στην αμερικανική κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο θα εργαστεί αμισθί ως σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά η Ιβάνκα προοριζόταν για ανεπίσημη σύμβουλος του αμερικανού προέδρου όμως επειδή προέκυψαν δεοντολογικές ανησυχίες ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να λάβει επίσημη θέση.

«Άκουσα τις ανησυχίες μερικών σχετικά με το κατά πόσο πρέπει να λάβω το ρόλο αυτό και γι’ αυτό θα υπηρετήσω ως επίσημος αλλά άμισθος υπάλληλος στον Λευκό Οίκο, υπαγόμενη στους ίδιους κανονισμούς με τους υπόλοιπους κρατικούς υπαλλήλους» δήλωσε η ίδια.

Όταν στις 20 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι η Τραμπ θα γίνει άτυπος σύμβουλος του πατέρα της και ότι θα έχει γραφείο στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου οι ειδικοί αμφισβήτησαν το κατά πόσο η απόφαση αυτή συμμορφώνεται με τους κανόνες δεοντολογίας.

Δήλωσαν μάλιστα πως ο ρόλος της Ιβάνκας θα πρέπει να είναι επίσημος και όχι ανεπίσημος, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ώστε η ίδια να δεσμεύεται από τις ομοσπονδιακές αρχές σχετικά με τη διαφάνεια των υπηρεσιών της και να ακολουθεί τα ηθικά πρότυπα, όπως και τον νόμο που απαγορεύει τη σύγκρουση συμφερόντων. 

Η Ιβάνκα Τραμπ ασκεί αυξανόμενη επιρροή στον πατέρα της ως σύμβουλος, ενώ ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ είναι επίσης σύμβουλος με μεγάλη επιρροή στον κύκλο του Τραμπ.
Πηγή: skai.gr