Κλείσιμο

Ισραήλ: Αστυνομικοί σκότωσαν Παλαιστίνια που τους επιτέθηκε με ψαλίδι

Ισραηλινοί χωροφύλακες πυροβόλησαν σκοτώνοντας μία Παλαιστίνια που φέρεται να τους επιτέθηκε με ψαλίδι έξω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αρχές.

Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, από την επίθεση, στην Πύλη της Δαμασκού, μια αυστηρά φρουρούμενη είσοδο στην Παλιά Πόλη, όπου έχουν σημειωθεί παρόμοια συμβάντα στο παρελθόν.

«Η αστυνομία αντέδρασε σε μια κατάσταση στην οποία απειλείτο η ζωή μελών της και η τρομοκράτισσα έπεσε νεκρή από σφαίρες επιτόπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Η γυναίκα είχε στην κατοχή της ένα ψαλίδι, ενώ στιγμιότυπα αστυνομικού βίντεο εικονίζουν τη γυναίκα πίσω από κάγκελα της αστυνομίας να κραδαίνει ένα αιχμηρό αντικείμενο προς αστυνομικούς κι ένα ψαλίδι στο έδαφος.

Η γυναίκα ήταν κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία κατέλαβε το Ισραήλ, όπως και τη γειτονική Δυτική Όχθη, στον πόλεμο του 1967.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, η 49χρονη γυναίκα, Σιχάμ Νιμρ, κατοικούσε στον καταυλισμό προσφύγων Σουάφατ στην κατεχόμενη και προσαρτημένη στο Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με Παλαιστινιακά ΜΜΕ, επρόκειτο για τη μητέρα του Μουστάφα Νιμρ, ενός 27χρονου που σκοτώθηκε από πυρά της ισραηλινής αστυνομίας στον Σουάφατ.

Πηγή: skai.gr