Κλείσιμο

«Βαλς» με τον Μακρόν - Θα τον ψηφίσω στις προεδρικές εκλογές (video)

Στη χορεία των σοσιαλδημοκρατών, και κεντροδεξιών, πολιτικών που στηρίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν εντάχθηκε επισήμως την Τετάρτη και ο τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, δηλώνοντας ότι στις προεδρικές εκλογές θα ψηφίσει τον ανεξάρτητο υποψήφιο αντί του σοσιαλιστή ανθυποψηφίου του Μπενουά Αμόν.

Ο Βαλς δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ακόμη ανοιχτό και ότι θα πράξει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν, η οποία έρχεται στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, δεν θα φτάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Μαΐου ούτε θα αναδειχθεί νικήτρια.

"Δεν πρόκειται να το ρισκάρω", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαλς στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. Οι δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών εμφανίζουν συστηματικά τον Μακρόν να επικρατεί στο δεύτερο γύρο επί της Λεπέν.

Η στήριξη του Μακρόν από τον τέως πρωθυπουργό δίνει ακόμη μια σημαντική ώθηση από το σοσιαλδημοκρατικό στρατόπεδο στον ανεξάρτητο υποψήφιο, ενώ ταυτόχρονα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στον Αμόν που βρίσκεται στην «ουρά» των δημοσκοπήσεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr