Λονδίνο: Η γυναίκα του δράστη καταδικάζει την επίθεση έξω από το κοινοβούλιο

Η σύζυγος του 52χρονου Χαλίντ Μασούντ, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τρεις ανθρώπους πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, την περασμένη Τετάρτη στο Λονδίνο, καταδίκασε σήμερα την επίθεση που εξαπέλυσε ο άνδρας της.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Χαλίντ Μασούντ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πλήθος πεζών στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, την Τετάρτη, σκοτώνοντας δύο από αυτούς και τραυματίζοντας επιπλέον 50.

Στη συνέχεια, έφτασε με το αυτοκίνητο του μέχρι την πύλη του βρετανικού κοινοβουλίου, μαχαιρώνοντας έναν άοπλο αστυνομικό που αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο ίδιος ο Μασουντ τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα από τα πυρά ενός άλλου αστυνομικού που βρισκόταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης. 

«Έχω συγκλονιστεί από αυτό που έκανε ο Χαλίντ (...) λυπάμαι», δήλωσε η Ρόχεϊ Χαϊντάρα, καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πράξεις του Μασούντ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους και στέλνοντας τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών.
Πηγή: skai.gr