Ιαπωνία: Φόβοι για 8 νεκρούς μαθητές μετά από χιονοστιβάδα

Φόβους για τουλάχιστον 8 νεκρούς μαθητές εκφράζουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετά τη χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις 9:20 π.μ (τοπική ώρα), κοντά στο θέρετρο Νάσου Ονσέν, σε πίστα του σκι, 150 χιλιόμετρα βορείως του Τόκιο. Τρία ακόμη άτομα αγνοούνται και 30 είναι επιβεβαιωμένα τραυματίες.

Συνολικά, περισσότεροι από 60 μαθητές λυκείου πιστεύεται πως βρίσκονταν στην πλαγιά εκείνη την ώρα, στο πλαίσιο ενός μαθήματος ορειβασίας.



Πηγές των συνεργείων διάσωσης, που επικαλείται ο Guardian κάνουν λόγο για 8 άτομα που βρέθηκαν αναίσθητα και δεν «ανένηψαν», αλλά οι ιαπωνικές αρχές παραμένουν για την ώρα συγκρατημένες στις επίσημες ανακοινώσεις τους.

Το προηγούμενο βράδυ η περιοχή είχε πληγεί από σφοδρή χιονόπτωση, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 33 πόντοι χιονιού στα υψίπεδα του Νάσου, σύμφωνα με τα δεδομένα της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Ρόμπερτ Σπέτα, η χιονόπτωση αυτή σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας την επόμενη αμέσως μέρα, αποτέλεσαν τις πλέον πρόσφορες συνθήκες για μία χιονοστιβάδα.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός για να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες, έχοντας δώσει πρώτη προτεραιότητα στο έκτακτο αυτό περιστατικό», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχάιντ Σούγκα.



Πηγή: skai.gr