Γερμανία: Εκκωφαντική στήριξη στον Σόιμπλε από τους Χριστιανοδημοκράτες

Την υποψηφιότητα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου ενέκριναν το Σάββατο οι Χριστιανοδημοκρατών (CDU) με το εκκωφαντικό 95%.

Ο 74χρονος Σόιμπλε εξασφάλισε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, στη νοτιοδυτική Γερμανία, για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 24η Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Γερμανία διαθέτει ένα περίπλοκο εκλογικό σύστημα κατά το οποίο οι ψηφοφόροι ψηφίζουν δύο φορές: μία απευθείας υπέρ κάποιου/κάποιας υποψήφιου/ υποψήφιας στην εκλογική του/της περιφέρειας και μια δεύτερη υπέρ ενός κόμματος.

Στον απόηχο της Συνόδου της Ρώμης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στα στελέχη του CDU ότι «εναπόκειται στη Γερμανία να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τον ρόλο της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ σε αυτό το διακύβευμα. «Όλοι αναμένουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί κανένας άλλος στη Γερμανία και την Ευρώπη δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα εντυπωσιακά ποσοστά του Σόιμπλε έρχονται στον απόηχο της σύγκρουσής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την Αθήνα. Ο Γκάμπριελ είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με τους οποίους οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό.

Το CDU φαίνεται ότι επικροτεί την αυστηρή στάση του γερμανού υπουργού έναντι της Ελλάδας, αλλά και ως «θεματοφύλακα» των ευρωπαϊκών συνθηκών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ