Κλείσιμο

Συρία: 16 νεκροί από νέους βομβαρδισμούς σε φυλακή στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε φυλακή της πόλης Ιντλίμπ η οποία βρίσκεται υπό την κατοχή των ανταρτών σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στον αριθμό των νεκρών περιλαμβάνονται κρατούμενοι και δεσμοφύλακες αλλά προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσοι σκοτώθηκαν από κάθε πλευρά.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ανέβει καθώς σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι φρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον των κρατουμένων οι οποίοι με αφορμή τους βομβαρδισμούς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν.

Υπεύθυνη για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, θεωρείται, σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο, η ρωσική πλευρά, η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2015 υποστηρίζει με τις δυνάμεις της την κυβέρνηση του προέδρου Μπάσαρ αλ- Άσαντ.

Το Παρατηρητήριο λέει ότι προσδιορίζει την εθνικότητα των αεροσκαφών από το είδος τους, τη θέση τους, τα σχέδιο πτήσης τους και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούν.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 320.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία εδώ και έξι χρόνια, από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος.

Πηγή: skai.gr