Γαλλία: Το 43% των ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι

Αναποφάσιστο δηλώνει το 43% των εκλογέων ένα μήνα πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση, η οποία αναδεικνύει τη ρευστότητα που επικρατεί στο εκλογικό σώμα της χώρας.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν πιθανότατα θα βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του πρώτου γύρου των εκλογών στις 23 Απριλίου, ενώ στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου ο Μακρόν θα κερδίζει εύκολα την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.

Ωστόσο, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa για το ραδιόφωνο franceinfo το 43% των ερωτηθέντων διστάζει να επιλέξει υποψήφιο, με την εταιρεία να κάνει λόγο για «πρωτοφανή αβεβαιότητα στη (γαλλική) εκλογική ιστορία». «Το επίπεδο των αναποφάσιστων είναι μοναδικό» δήλωσε η Odoxa.

Εντούτοις, η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι οι δυνητικοί ψηφοφόροι για τη Λεπέν και το συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν έχουν κατασταλάξει περισσότερο στις επιλογές τους, αντίθετα με τους δυνητικούς ψηφοφόρους του Μακρόν, του υποψηφίου των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν και τον υποψήφιο της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης 60% των ερωτηθέντων δηλώνει πως έχει αποφασίσει να ψηφίσει Λεπέν και 57% Φιγιόν σε σύγκριση με το 47% των ερωτηθέντων για τον Μακρόν, 44% για τον Μελανσόν και το 40% για τον Αμόν.

Ο Φιγιόν, που βρισκόταν στην πρώτη θέση των γκάλοπ, είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σημαντικά μετά τις κατηγορίες ότι πλήρωνε τη σύζυγό του Πενέλοπι και δύο από τα παιδιά του με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από κοινοτικούς πόρους για εργασία που ποτέ δεν έκαναν.
Πηγή: skai.gr