Bild: Ο Τσίπρας χρειάζεται συμμάχους - Ο Γκάμπριελ ήρθε την κατάλληλη στιγμή

Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει μεταξύ άλλων, για τον ρόλο που έπαιξε ο Γκάμπριελ στη μετακίνηση του Αλέξη Τσίπρας από την ακροαριστερά προς το κέντρο.

«Τον Ιούνιο του 2015, τότε υπουργός Οικονομίας ακόμη, (ο Ζ. Γκάμπριελ) χρησιμοποιούσε διαφορετική γλώσσα. Μιλώντας στη Bild είχε πει ότι δεν μπορεί να κληθούν να πληρώσουν οι Γερμανοί εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τις “υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης”, προσθέτοντας ότι παντού στην Ευρώπη κερδίζει έδαφος η εκτίμηση ότι “φτάνει πια” (με την Ελλάδα)». 

«Ήταν μια πρόταση που έδωσε την εντύπωση ότι ο Σοσιαλδημοκράτης ήθελε να πετάξει τους Έλληνες από το ευρώ. Στην πραγματικότητα ο Γκάμπριελ δεν το ήθελε τότε, πόσο μάλλον σήμερα. Κατά την άποψή του ο Τσίπρας μετακινήθηκε από την ακροαριστερά προς το κέντρο. Ο ίδιος ο Γκάμπριελ ήταν εκείνος που οδήγησε πέρσι τον Έλληνα πρωθυπουργό στον κύκλο των Σοσιαλδημοκρατών πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών της Ευρώπης, προσκαλώντας τον σε συνάντησή τους».

Η Bild υπογραμμίζει ότι «ο Γκάμπριελ ξαναβρέθηκε τώρα με τον Τσίπρα και το κλίμα ήταν χαλαρό. Ο Τσίπρας χρειάζεται συμμάχους. Η επίσκεψη του Γκάμπριελ ήρθε την κατάλληλη χρονική συγκυρία καθώς στο εσωτερικό ο πρωθυπουργός τελεί υπό πιέσεις».

Πηγή: skai.gr