Ούτε σήμερα θα υπάρξει ψηφοφορία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πρόγραμμα υγείας του Τραμπ

Πηγές από τη Βουλή, τις οποίες επικαλείται το CNN αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει ούτε και σήμερα ουσιαστική εξέλιξη στο πρόγραμμα υγείας που έχει προτείνει η κυβέρνηση Τραμπ και επιθυμεί να αντικαταστήσει το Obamacare.

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος της Βουλής Paul Ryan ανέβαλλε για δεύτερη συνεχή φορά προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για το συγκεκριμένο θέμα.

Νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε συνάντηση στον Λευκό Οίκο με την συντηρητική μερίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία επί της ουσίας κρατάει και το κλειδί για τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. Η συγκεκριμένη συνάντηση αν και ξεκίνησε με χειροκροτήματα προς τον Ντόναλντ Τραμπ, πηγές αναφέρουν, πως δεν οδήγησε στο επιθυμητό για τον Αμερικανό Πρόεδρο αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το CNN μέλος της Βουλής μετά το πέρας της συνάντησης χαρακτήρισε μονολεκτικά ως «έντονη» την συνάντηση.

Ο επικεφαλής της συντηρητικής ομάδας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Mark Meadows, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Τραμπ, «δεν υπάρχουν σήμερα ακόμη αρκετές ψήφοι προκειμένου να ψηφιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Ο Patrick McHenry από την πλευρά του Λευκού Οίκου σημείωσε: «έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση προς την Γερουσία. Η απόφαση είναι δική τους. Την εγκρίνουν ή την απορρίπτουν».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης