Οι ιταλικές αερογραμμές δε θα ρίξουν τα λάπτοπ «από τα σύννεφα»

Οι ιταλικές αρχές εναέριας ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Βρετανίας που απαγόρευσαν στους ταξιδιώτες τη μεταφορά λάπτοπ και τάμπλετ στην καμπίνα επιβατών, για πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Όπως εξηγεί η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ιταλίας (ENAC), μετά από συζήτηση με ειδικούς στο θέμα της ασφάλειας και της τρομοκρατίας, δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να επιβάλλον τη λήψη περαιτέρω μέτρων.

Την Τρίτη, η Μεγαλή Βρετανία ακολούθησε απόφαση των ΗΠΑ, απαγορεύοντας σε επιβάτες που θα ταξιδεύουν από Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Τυνησία και Σαουδική Αραβία να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ, μέσα στην καμπίνα. Αντ' αυτού οι επιβάτες θα υποχρεώνονται, να μεταφέρουν τέτοιες συσκευές μέσα στις βαλίτσες τους.

Τα κινητά τηλέφωνα, θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται, μέσα στην καμπίνα, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης ενώ από την απαγόρευση αναμένεται, τελικώς, να εξαιρεθούν οι πιλότοι των αεροσκαφών.

O περιορισμός αφορά σε συσκευές που έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις από 16x9,3x1,5 εκατοστά.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας