Νίκη Μακρόν και στους δύο γύρους δείχνει νέα δημοσκόπηση

Επικράτηση του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν σε βάρος της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν και στους δύο γύρους των γαλλικών προεδρικών εκλογών προβλέπει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive.

Στον πρώτο γύρο, ο ανεξάρτητος Μακρόν κερδίζει το 26% της λαϊκής ψήφου, ενώ η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου ακολουθεί με 25%.

Τα ποσοστά αμφότερων των υποψηφίων είναι αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Harris, πριν δύο εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των πέντε επικρατέστερων διεκδικητών για την προεδρία.

Ο υποψήφιος της δεξιάς Φρανσούα Φιγιόν, αντίθετα, χάνει δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και «κατρακυλά» στο 18%.

Κερδισμένος του ντιμπέιτ φαίνεται πως είναι ο υποψήφιος της κομμουνιστικής αριστεράς, Ζαν-Λουκ Μελανσόν, ο οποίος κερδίζει το 13,5% και ξεπερνά για πρώτη φορά τον Σοσιαλιστή Μπενουά Αμόν, που συγκεντρώνει το 12,5%.

Στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου, ο κ. Μακρόν επικρατεί της κ. Λε Πεν με 65% έναντι 35%, ποσοστά και πάλι αμετάβλητα συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα.

Η δημοσκόπηση της Harris διενεργήθηκε ανάμεσα στις 21 και 22 Μαρτίου σε δείγμα 6.383 πολιτών.
Πηγή: skai.gr