Κλείσιμο

Μέι: Άρρωστη και αχρεία τρομοκρατική επίθεση

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε λόγο για «άρρωστη και αχρεία τρομοκρατική επίθεση», σημειώνοντας ότι «οι φωνές του μίσους θα ηττηθούν», και ότι «κάθε προσπάθεια να νικηθούν οι βρετανικές αξίες, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, η κ. Μέι επιβεβαίωσε ότι ήταν ένας ο δράστης της διπλής επίθεσης στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στη γέφυρα του Ουέστμινστερ.

«Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει κανονικά και οι Λονδρέζοι θα συνεχίσουν τις ζωές τους. Θα περπατήσουν σε αυτούς τους δρόμους, θα ζήσουν τη ζωή τους, χωρίς να υποκύπτουν στον τρόμο και δίχως να επιτρέπουν στις φωνές του μίσους και του κακού να μας χωρίζουν», είπε η κ. Μέι.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή επίθεση, μεταξύ των οποίων ο δράστης και ένας αστυνομικός, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε τουλάχιστον 20.

Aυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και κατόπιν ένας άνδρας μαχαίρωσε τον αστυνομικό, στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου εξετάζει το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.
Οι αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, ωστόσο, πρέπει να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρειες.
Πηγή: skai.gr