Ντάισελμπλουμ: Λυπάμαι αν κάποιοι προσεβλήθησαν - Δεν παραιτούμαι

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το Reuters ανέφερε σήμερα πως δεν είχε την πρόθεση να προσβάλλει κάποιον με το χθεσινό σχόλιό του περί «κατασπατάλησης χρημάτων από το νότο σε ποτά και γυναίκες» των χρημάτων από την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Reuters ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε «λυπάμαι αν προσέβαλα κάποιον με το χθεσινό μου σχόλιο. Ομολογώ πως ήταν ευθύ και μπορεί αποδίδεται στην Ολλανδική, Καλβινιστική μου καταγωγή. Κατανοώ πως τέτοια σχόλια δεν είναι δυνατό να γίνουν αντιληπτά από όλους το ίδιο. Είναι ακόμη ένα μάθημα που έλαβα. Την ίδια στιγμή όμως αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει κόσμος που με εκτιμά για το δικό μου στυλ και ξέρετε παρά την αυστηρότητα με την οποία απευθύνομαι κάποιες φορές σε υπουργούς, υπάρχουν στιγμές όπου πρέπει να είναι αυστηρός. Και ναι το στυλ μου είναι ευθύ και πάλι εάν οι άνθρωποι προσβάλλονται από αυτή την ευθύτητα ζητώ συγγνώμη».

Ερωτηθείς για το εάν σκοπεύει να παραιτηθεί μετά την έντονη δυσαρέσκεια που προξένησαν τα σχόλιά του ειδικά στην Πορτογαλική κυβέρνηση σημείωσε λακωνικά «Δεν έχω απολύτως καμία τέτοια πρόθεση»…
Πηγή: skai.gr