Κλείσιμο

Λονδίνο: 4 νεκροί και 29 τραυματίες από τις επιθέσεις (video)

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 29 τραυματίες, είναι ο απολογισμός από τη διπλή επίθεση που σημειώθηκε στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. 

Οι αρχές ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης ότι γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης, χωρίς να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του. Εκτιμούν πως είχε εμπνευστεί από την τρομοκρατία που σχετίζεται με τους ισλαμιστές μαχητές.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις Γάλλοι μαθητές και τρεις αστυνομικοί. Αρκετοί από τους τραυματίες είναι πολύ βαριά τραυματισμένοι, μεταδίδει το πρακτορείο Sky News, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές. Μεταξύ των τραυματιών, είναι και μία γυναίκα η οποία έπεσε στον ποταμό Τάμεση από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ, την ώρα της επίθεσης.


Το Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζει στο διαδίκτυο για την επίθεση, χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Τετάρτης, άνδρας χτύπησε με το αυτοκίνητό του περαστικούς στην γέφυρα του Γουεστμίνστερ, τραυματίζοντας θανάσιμα τουλάχιστον δύο από αυτούς. Μία γυναίκα που πήδηξε στο ποτάμι για να σωθεί, είναι καλά στην υγεία της.

Στις 2:40 μ.μ ο ίδιος άνδρας έφτασε με το όχημα του έξω από το κοινοβούλιο, και επιτέθηκε με μαχαίρι κατά αστυνομικού.

Ο δεύτερος αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη «τουλάχιστον τρεις φορές», σημειώνουν τα τοπικά μέσα, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες. Ο μαχαιρωμένος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, αργότερα. Το ίδιο και ο δράστης.

Το Sky News επιβεβαίωσε πως ο τραυματίας της εικόνας είναι ο ένοπλος που μαχαίρωσε τον αστυνομικό









Κλειστό το κοινοβούλιο και η γέφυρα του Γουεστμίνστερ

Η λειτουργία του κοινοβουλίου έχει ανασταλεί και η Βουλή θα παραμείνει αποκλεισμένη έως ότου ξεκαθαριστεί τι έχει συμβεί και τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φυγαδεύτηκε από την αστυνομία και είναι ασφαλής, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Μέσα στο κοινοβούλιο βρίσκονται ακόμα αρκετοί βουλευτές, ενώ ειδική ομάδα πυροτεχνουργών διενεργεί ελέγχους σε όλους τους χώρους

Κλειστή παραμένει και η γέφυρα του Γουεστμίνστερ ενώ αρκετά άτομα που φυγαδεύτηκαν από το κοινοβούλιο, έχουν βρει καταφύγιο στο γειτονικό αββαείο. 





Ο σταθμός του μετρό έκλεισε μετά από οδηγία των αστυνομικών αρχών.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την ζώνη των επιθέσεων και οι νοσοκομειακές αρχές κάνουν έκκληση να μην γίνονται κλήσεις για ασθενοφόρα από τους πολίτες, παρά μόνο στις περιπτώσεις που είναι «απόλυτη ανάγκη».

«Οι σκέψεις των βουλευτών και της κυβέρνησης, είναι με όσους σκοτώθηκαν σε αυτό το φρικτό περιστατικό, με εκείνους που τραυματίστηκαν αλλά και με τις οικογένειές τους», δήλωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέσα Μέι.

Σημειώνεται πως σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη διπλή βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και τον σταθμό του μετρό στο Μάαλμπεκ. 

Πηγή: skai.gr