Αντιπρόεδρος CDU: Ο Ερντογάν δεν είναι πια ευπρόσδεκτος στη Γερμανία

«O Τούρκος Πρόεδρος ξεπέρασε τα όρια όταν επιχείρησε να συγκρίνει την κυβέρνηση του Βερολίνου με τους ναζί και γι’ αυτό δεν είναι πια ευπρόσδεκτος στη Γερμανία» δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Βόλκερ Μπουφιέρ.

Ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης εξέφρασε την οργή του για τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου ο οποίος είπε ότι η απαγόρευση του τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων από πλευράς της Γερμανίας και των άλλων δυνάμεων της Ευρώπης παραπέμπουν στην τακτική των ναζί.

«Αρκετά πια» είπε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν είναι πια ευπρόσδεκτοι στη Γερμανία.

Τα γερμανικά μέσα ανέφεραν ότι ο Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα για τη διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων για το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Τουρκία στις 16 Απριλίου.
  
Ο Μπουφιέρ είπε πως μια πιθανή επίσκεψη του Ερντογάν στη Γερμανία θα θέσει θέμα εθνικής ασφάλειας. «Κάποιος που μας προσβάλει σίγουρα δεν θα πρέπει να περιμένει από εμάς ότι θα διαθέσουμε εκατοντάδες αστυνομικούς για να τον προστατέψουν» πρόσθεσε.

Προς το παρόν η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει κάποιο επίσημο αίτημα για επίσκεψη του τούρκου προέδρου στη χώρα.
Πηγή: skai.gr