Τραμπ: Εφεύρεση των Δημοκρατικών η υπόθεση με τη Ρωσία

Επινόημα των Δημοκρατικών χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ τις υποψίες για επαφές της προεκλογικής του εκστρατείας με τη ρωσική κυβέρνηση.

«Οι Δημοκρατικοί εφηύραν και προώθησαν την ιστορία για τη Ρωσία ως δικαιολογία για την απαίσια [προεκλογική] καμπάνια τους», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter, λίγες ώρες πριν την κατάθεση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ στο Κογκρέσο σχετικά με τις φερόμενες επαφές συνεργατών του με τη Μόσχα.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν συμπεράνει επισήμως ότι πριν τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου η Ρωσία εξαπέλυσε εκστρατεία κυβερνο-επιθέσεων και παραπληροφόρησης με στόχο να πλήξει συγκεκριμένα την καμπάνια της Δημοκρατικής υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον.



Στις αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι το FBI θα πρέπει να εξετάσει ποιος διαρρέει απόρρητες πληροφορίες στον Τύπο. «Πρέπει να βρούμε την πηγή των διαρροών τώρα», τόνισε.

Τα «τιτιβίσματα» του προέδρου ήλθαν μία ημέρα μετά τη δήλωση του προέδρου της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής, η οποία εξετάζει τις φερόμενες επικοινωνίες με τη Ρωσία, ότι έως δεν έχει δει κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει σύμπραξη του κ. Τραμπ με τη Μόσχα.

Μένοντας στη γραμμή του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος της επιτροπής, Ντέβιν Νούνιες, προσέθεσε ότι το μόνο αδίκημα που έχει διαπιστώσει έως τώρα στην όλη έρευνα είναι οι διαρροές σχετικά με τη δράση του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν.

Ο κ. Φλιν παραιτήθηκε υπό τη σκιά δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να έχει συνομιλήσει κρυφά με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον για τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στη Μόσχα η κυβέρνηση Ομπάμα. Οι επικοινωνίες έγιναν πριν ο κ. Τραμπ αναλάβει την προεδρία. Η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει την άσκηση διπλωματίας από ιδιώτες.
Πηγή: skai.gr