Αυξάνονται οι πιέσεις στον Τραμπ για τους ισχυρισμούς περί παρακολουθήσεων

Αυξάνεται η πίεση στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να υποχωρήσει από τους ισχυρισμούς του ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε τις τηλεπικοινωνίες του στην Πύργο Τραμπ της Νέας Υόρκηςπριν τις περσινές εκλογές.

Τα δύο κορυφαία μέλη της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των καταγγελιών, ο Ρεπουμπλικάνος Ντέβιν Νούνιες και ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, δήλωσαν ότι έως τώρα δεν έχουν δει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του κ. Τραμπ.

Η απουσία αποδείξεων έρχεται παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε στο Κογκρέσο έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ο κ. Νούνιες προσέθεσε ότι έως τώρα δεν έχει δει ούτε κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει σύμπραξη του κ. Τραμπ με τη Ρωσία.

Υιοθετώντας εν μέρει τη γραμμή του Λευκού Οίκου, υποστήριξε ότι το μοναδικό αδίκημα που έχει δει ως τώρα ήταν οι διαρροές στον Τύπο που εξέθεσαν τις επαφές του παραιτηθέντος Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Τραμπ προέβη για πρώτη φορά στην καταγγελία για τις παρακολουθήσεις στις 4 Μαρτίου, παρομοιάζοντας την υπόθεση με το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ και τις παρακολουθήσεις των Δημοκρατικών κατ’ εντολή του τότε προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του την Παρασκευή κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου έχουν προσπαθήσει να υποστηρίξουν τη θέση του κ. Τραμπ. Ο κύριος εκπρόσωπος του προέδρου, Σον Σπάισερ, δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι όταν έκανε λόγο για κοριούς ο κ. Τραμπ αναφερόταν γενικά σε παρακολούθηση από κρατικές υπηρεσίες.

Τη Δευτέρα, η έρευνα της επιτροπής της Βουλής στρέφεται στο πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών ότι η Ρωσία ήταν υπαίτια για τις κυβερνο-επιθέσεις που έπληξαν το Δημοκρατικό κόμμα κατά την περσινή προεκλογική περίοδο.

Ενώπιον της επιτροπής θα καταθέσουν ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), Μάικ Ρότζερς.
Πηγή: skai.gr