«Δεν υπάρχουν στοιχεία σύμπραξης του Τραμπ με τη Ρωσία»

Έως τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν σύμπραξη ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντέβιν Νούνιες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Τυχόν επαφές ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση βρίσκονται στο επίκεντρο δύο ερευνών στο Κογκρέσο.

Οι έρευνες έρχονται υπό τη σκιά πληροφοριών που θέλουν τον παραιτηθέντα Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, να έχει συζητήσει παρανόμως με τον ρώσο πρεσβευτή τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Ομπάμα στη Μόσχα, αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς να μην αποκαλύπτει στο Κογκρέσο δύο επικοινωνίες που είχε με τον ρώσο πρεσβευτή ενώ ήταν σύμβουλος της καμπάνιας Τραμπ.

Ο κ. Νούνιες διευκρίνισε πάντως ότι έως τώρα δεν έχουν βρεθεί ούτε αποδείξεις που να στηρίζουν την καταγγελία του προέδρου Τραμπ ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει παρακολούθηση των γραφείων του στη Νέα Υόρκη.

Οι δηλώσεις Νούνιες έρχονται δύο ημέρες αφότου το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε σε επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας έγγραφα σχετικά με τους ισχυρισμούς του κ. Τραμπ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν παρουσιάσει κανένα στοιχείο ώστε να υποστηρίζουν την κατηγορία κατά της κυβέρνησης Ομπάμα,
Πηγή: skai.gr