Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από επίθεση σε σχολείο στη Γαλλία

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι σε δημόσιο σχολείο στην πόλη Γκρας της Γαλλίας, κοντά στις Κάννες, με τις Αρχές ωστόσο να απορρίπτουν κάθε σύνδεση με την τρομοκρατία.

Ένας 17χρονος μαθητής έχει συλληφθεί και οι υπόλοιποι μαθητές είναι ασφαλείς, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter η τοπική περιφέρεια.

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για δεύτερο ύποπτο που αναζητούνταν, όμως το υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά πλέον ότι ο δράστης φαίνεται να έδρασε μόνος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το δημαρχείο της Γκρας αποδίδει την επίθεση σε διαμάχη μεταξύ μαθητών, κι όχι σε τρομοκρατική ενέργεια. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο διευθυντής του σχολείου «Αλέξις ντε Τοκβίλ».

Όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς δεν ήταν «γνωστός» στις Αρχές, όμως φαίνεται πως είχε παρακολουθήσει βίντεο με ανάλογες επιθέσεις στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα οι γαλλικές Αρχές είχαν ενεργοποιήσει τη νέα ηλεκτρονική ειδοποίηση που έχει δημιουργηθεί για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες. Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε τοπικά, κι όχι σε εθνικό επίπεδο.
Πηγή: skai.gr