Τίλερσον: Πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας στο θέμα της Β. Κορέας

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα, τονίζοντας πως το απομονωμένο κράτος δεν φοβίζει τις ΗΠΑ.
  
Ο Τίλερσον έκανε την παραπάνω δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα στο Τόκιο όπου συζήτησαν για νέες μεθόδους διαχείρισης της σχέσης με την Πιονγκιάνγκ.

Είπε πως οι ΗΠΑ, παρά τις 20χρονες διπλωματικές τους προσπάθειές, έχουν αποτύχει να πείσουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της σχέδια και γι'αυτό το λόγο πρέπει να αλλάξουν την προσέγγισή τους προς την Πιονγκιάνγκ. Ο Τίλερσον αν και έδωσε το στίγμα της αλλαγής δεν προσδιόρισε την νέα πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Τραμπ.

«Η Βόρεια Κορέα και οι πολίτες της δεν πρέπει να φοβούνται τις ΗΠΑ ή τις γείτονες χώρες που το μόνο που θέλουν είναι να έχουν ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν μας καλούμε τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της σχέδια και να απέχουν από οποιαδήποτε άλλη πρόκληση» τόνισε.

Στην διαιρεμένη κορεατική χερσόνησο επικρατεί μεγάλη ένταση αυτήν την περίοδο, ιδιαίτερα μετά τους τέσσερις πυραύλους που εκτόξευσε την προηγούμενη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα στη θάλασσα ανοικτά της Ιαπωνίας, στο σημείο όπου οι ΗΠΑ διεξάγουν τις ετήσιες στρατιωτικές τους ασκήσεις μαζί με τη Νότια Κορέα.
Πηγή: skai.gr