Οι Τούρκοι «απέλασαν» ολλανδικές αγελάδες

Εν μέσω της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας, η Ένωση Τούρκων Παραγωγών Κόκκινου Κρέατος ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε πίσω στην Ολλανδία σαράντα αγελάδες που είχαν εισαχθεί για εκτροφή.

Ο Μπουλέντ Τουντς, ο πρόεδρος της Ένωσης, είπε ότι οι σαράντα αγελάδες, ράτσας Χολστάιν, στάλθηκαν στην Ολλανδία με φορτηγά, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

«Δεν θέλουμε άλλα ζωικά προϊόντα από την Ολλανδία», είπε ο Τουντς μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή. «Η ολλανδική ράτσα βοοειδών Χολστάιν είναι πολύ διαδεδομένη στη χώρα μας. Αλλά αυτή η ράτσα αρχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο Τουντς εξήγησε ότι η Τουρκία θέλει στο εξής να επικεντρωθεί στην εκτροφή δικών της βοοειδών «καλής ποιότητας».

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Ολλανδίας με την Τουρκία διέρχονται σοβαρή κρίση. Αφορμή στάθηκε η απαγόρευση των ολλανδικών αρχών σε Τούρκους υπουργούς να συμμετάσχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Ρότερνταμ υπέρ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το βράδυ της Δευτέρας η Τουρκία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ολλανδία και δεν θα επιτρέψει στον Ολλανδό πρεσβευτή στην Άγκυρα να επιστρέψει στη χώρα.
Πηγή: skai.gr