Αλ Αμπάντι: Η μάχη της Μοσούλης οδεύει προς την ολοκλήρωσή της

Στο τελικό στάδιο οδεύει η κυβερνητική μάχη ανάκτησης της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χαϊντέρ αλ Αμπάντι. 

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες Τρίτη προειδοποίησε τους τζιχαντιστές ότι είτε θα παραδοθούν ή θα σκοτωθούν στο πεδίο της μάχης ενώ πρόσθεσε ότι μέρα με τη μέρα ο κλοιός γύρω από τον ISIS στενεύει και αυτές είναι οι τελευταίες τους ημέρες.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως οι ιρακινές δυνάμεις θα φροντίσουν τις οικογένειες των τζιχαντιστών. «Θα φροντίσουμε τις οικογένειές τους αλλά θα τιμωρήσουμε τους ίδιους αν παραδοθούν» είπε.

«Τους έχουμε παγιδεύσει και αν δεν παραδοθούν σίγουρα θα σκοτωθούν» είπε τέλος ο Αλ Αμπάντι ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τον αμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν για τον πόλεμο. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ παρέχουν πυροβολικό και βοήθεια από αέρος στην επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων.

Από τον Οκτώβριο που ξεκίνησε η ιρακινή επιχείρηση εκδίωξης του ISIS, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν καταφέρει να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από τη Μοσούλη ενώ τώρα προχωρούν στον δυτικό τομέα.

Η πόλη που περιστοιχίζεται από τον ποταμό Τίγρη είναι το τελευταίο εναπομείναν προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Το 2014 που κατέλαβαν μέρη του Ιράκ και της Συρίας δημιούργησαν πολλά χαλιφάτα.
Πηγή: skai.gr