O Τραμπ θα δωρίσει όλο τον προεδρικό του μισθό σε φιλανθρωπική οργάνωση

Σε έναν άνευ προηγουμένου ελιγμό προχωρά ο Τραμπ ο οποίος σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του αποφάσισε ότι στο τέλος της χρονιάς θα δωρίσει τον μισθό του, τα 400.000 δολάρια, σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο Λευκός Οίκος θα αποφασίσει ποια φιλανθρωπική οργάνωση είναι η κατάλληλη για να λάβει την «ευγενική χορηγία» του αμερικανού προέδρου ο οποίος, βάση νόμου, υποχρεούται να λάβει τουλάχιστον ένα δολάριο το χρόνο από τον προεδρικό μισθό. 

Ο Τραμπ πριν αναλάβει την εξουσία είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο CBS ότι δεν θα δεχθεί τον προεδρικό του μισθό αλλά μετά την έναρξη της προεδρίας του δεν είχε αναφερθεί ξανά στο γεγονός.

Μετά από αναφορές πολλών μέσων ενημέρωσης στο θέμα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σιν Σπάισερ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ο αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση και να δωρίσει τον προεδρικό του μισθό σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου αστειευόμενος είπε προς τους δημοσιογράφους πως οι ίδιοι θα μπορούσαν «για λόγους διαφάνειας» να συνδράμουν στην προσπάθεια ανεύρεσης του σωστού ιδρύματος.
Πηγή: skai.gr