Ακιντζί: Η Ένωση είναι η μητέρα όλων των κακών που έγιναν στην Κύπρο

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία των Ελληνοκυπρίων για ομοσπονδιακή λύση» δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη «η σκιά των προεδρικών εκλογών έπεσε νωρίς στις διαπραγματεύσεις. Η απόφαση της βουλής για τον θεσμό της Ένωσης στα σχολεία λύθηκε σε αυτό το πλαίσιο».

«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία, αλλά θέλουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον όσο μπορούμε να το κάνουμε παίρνοντας μαθήματα από τα λάθη που έγιναν. Γιατί η Ένωση είναι η μητέρα όλων των κακών που έγιναν στην Κύπρο. Αν δεν αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση της κυπριακής βουλής, ενδεχομένως δεν έχουν νόημα οι διαπραγματεύσεις» διαμήνυσε ο κ. Ακιντζί.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Λευκωσία ότι ενώ «στη διαδικασία των 22 μηνών έχουν γίνει σοβαρά βήματα, τώρα που φτάνουμε στο τέλος ακόμα δεν έχει προβεί στα βήματα που πρέπει να κάνει.
«Εμείς θέλουμε μια νέα συνεργασία. Η ελληνοκυπριακή πλευρά στο θέμα της πολιτικής ισότητας των τουρκοκυπρίων συμπεριφέρεται αμήχανα και φέρεται αντίθετα» υποστήριξε.

Σύμφωνα με την Μιλιέτ, ο τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι το να επιμηκυνθούν οι διαπραγματεύσεις όπως μια «λεπτή κλωστή» δεν έχει νόημα και πλέον η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να πάρει μια απόφαση.

Πηγή: Πηγή: Καθημερινή Κύπρου