«Τα ποτάμια της Κίνας θα γεμίσουν με αίμα» απειλούν οι Ουιγούροι μέσω βίντεο

Βίντεο που ανήρτησε το Ισλαμικό Κράτος δείχνει τους Ουιγούρους να εκπαιδεύονται στο Ιράκ και να ορκίζονται ότι θα φυτέψουν τη σημαία τους στην Κίνα και ότι τα ποτάμια της χώρας θα γεμίσουν με αίμα.

Οι Ουιγούροι είναι μια τουρκογενής εθνική ομάδα που ζει στην Ανατολική και Κεντρική Ασία και το βίντεο εντείνει τους φόβους του Πεκίνου ότι η ως επί το πλείστον μουσουλμανική εθνοτική ομάδα των Ουιγούρων ετοιμάζει την επίθεσή της έναντι της Κίνας.

Μάλιστα η Κίνα θεωρεί ότι οι Ουιγούροι που προέρχονται κυρίως από την αυτόνομη επαρχία της Σιντζιάνγκ έχουν πάει στη Συρία και το Ιράκ για να εκπαιδευτούν και να παλέψουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος, ταξιδεύοντας παράνομα από την νοτιοανατολική Ασία και την Τουρκία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας ενός κινέζου αιχμαλώτου το 2015, κάνοντας σαφές πως η Κίνα πρέπει να θεωρεί πως οι Ουιγούροι μάχονται στη Μέση Ανατολή.

Τα προηγούμενα χρόνια εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Σιντζιάνγκ κυρίως λόγω της διαμάχης που υπάρχει μεταξύ των Ουιγούρων και των Κινέζων Χαν. Η κυβέρνηση της Κίνας κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος για τη διαμάχη που υπάρχει. 

Πηγή: skai.gr