Κλείσιμο

Χωρίς τρεχούμενο νερό εκατομμύρια άνθρωποι στο Σαντιάγο της Χιλής

Χωρίς πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο, αφότου οι καταστροφικές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης.

Η εταιρεία Aguas Andinas, που είναι υπεύθυνη για την παροχή νερού στην περιοχή του Σαντιάγο, εκτιμά ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν νερό. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις διακοπές.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από το γεγονός ότι η κακοκαιρία μόλυνε με μεγάλη ποσότητα λάσπης τον ποταμό Μαΐπο, ο οποίος υδροδοτεί μεγάλο μέρος της χιλιανής πρωτεύουσας, υποχρεώνοντας τις Αρχές να διακόψουν την παροχή νερού για λόγους δημόσιας Υγείας.

Εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό διατάχτηκαν να μείνουν κλειστές, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Παράλληλα, πολλά σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα Δευτέρα.

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσκολεύει τις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις βροχές και τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ένα κορίτσι 12 ετών.
Πηγή: skai.gr