Υπό δικαστική διερεύνηση θα βρεθεί τελικώς ο Φρανσουά Φιγιόν

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα πως ο υποψήφιος για τη γαλλική Προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν θα βρεθεί υπό διερεύνηση από τις γαλλικές αρχές για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις πληρωμές προς μέλη της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα Canrd Enchaine έχει δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν έχει λάβει ως μισθούς και αποζημιώσεις ποσό το οποίο φθάνει το 1 εκατ ευρώ. Υπήρξαν επίσης στοιχεία για παρόμοιες αλλά μικρότερους εύρους πληρωμές τόσο προς τον γιο όσο και προς την κόρη του Γάλλου πολιτικού.

Ο Φρανσουά Φιγιόν είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην οποία είχε τονίσει πως δεν υπήρξε τίποτε το παράνομο στις συγκεκριμένες πληρωμές καθώς η σύζυγός του εργαζόταν ως βοηθός τόσο του ιδίου όσο και του διαδόχου του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο και είχε αναρτήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία.

Σημειώνεται τέλος πως σε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει είχε τονίσει πως σε περίπτωση που βρεθεί υπό δικαστική διερεύνηση θα παραιτηθεί από την κούρσα για την Γαλλική Προεδρία.

Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα φαίνεται πως τα στοιχεία τα οποία έδωσε στις αρχές το ζεύγος Φιγιόν χρίζουν περαιτέρω έρευνας και θα κληθεί άμεσα να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές. 

Αξίζει να αναφερθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα με μία νέα προεκλογική καμπάνια ο Φιγιόν εμφανιζόταν να ανακάμπτει δημοσκοπικά χωρίς να περνά πάντως στον 2ο γύρο των επερχόμενων εκλογών.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης