Αλλάζει γνώμη για την ΕΕ ο Τραμπ: Είναι υπέροχη, είμαι τελείως υπέρ

Πλήρης αλλαγή πλεύσης από τον Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίστηκε ότι είναι «τελείως υπέρ» της Ε.Ε.

«Νομίζω ότι [η Ε.Ε.] είναι υπέροχη. Εάν είναι χαρούμενοι, είμαι υπέρ», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως μετά τη νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου ο κ. Τραμπ έχει σειρά συναγερμών στη Γηραιά Ήπειρο, έχοντας χαιρετίσει το Brexit ως «υπέροχο» γεγονός και προβλέποντας κι άλλες αποχωρήσεις από την Ένωση. Παράλληλα, ο κορυφαίος σύμβουλός του για θέματα εμπορίου έχει κατηγορήσει τη Γερμανία ότι εκμεταλλεύεται ένα αδύναμο ευρώ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες και διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους πως η Ουάσιγκτον παραμένει δεσμευμένη στην σταθερή και ισχυρή διατλαντική σχέση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, λίγες ημέρες πριν το μήνυμα Πενς ο στρατηγικός σύμβουλος του κ. Τραμπ Στίβεν Μπάνον συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον γερμανό πρεσβευτή στις ΗΠΑ και του είπε πως θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ελαττωματικό οικοδόμημα, το οποίο θα ήταν καλύτερο να παραπέμπεται στις διμερείς επαφές των ΗΠΑ με τα κράτη-μέλη.
Πηγή: skai.gr