Προσπάθησαν να κλέψουν το πτώμα του Κιμ Γιονγκ-ναμ

Αυξήθηκαν και πάλι τα μέτρα ασφαλείας στο νεκροτομείο όπου κρατείται το πτώμα του Κιμ Γιονγ-ναμ καθώς όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα έγινε προσπάθεια αρπαγής της σορού από το νοσοκομείο που βρισκόταν.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο δέχθηκε επίθεση, σκοπός της οποίας ήταν η αρπαγή του άψυχου κορμιού του ετεροθαλούς αδερφού του Κιμ Γιονγ-ουν που δολοφονήθηκε πριν από μια και πλέον εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, λίγη ώρα πριν επιβιβαστεί σε πτήση για το Μακάο.

Οι αρχές της Μαλαισίας ενημέρωσαν επίσης ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να «παίξει» με το νεκροτομείο και τη σορό του Κιμ Γιονγκ-ναμ. 

Αν και η ιατροδικαστική έρευνα έχει γίνει εδώ και μέρες, δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματά της και έτσι είναι άγνωστη ακόμα η αιτία θανάτου του βορειοκορεάτη, ενώ παράλληλα διεξάγονται νέες έρευνες.

Εν τω μεταξύ, η μαλαισιανή αστυνομία έχει εντάξει στη λίστα των υπόπτων έναν διπλωμάτη που εργάζεται στην πρεσβεία της Πιονγκγιάνγκ στην Κουάλα Λουμπούρ αλλά κι έναν υπάλληλο των βορειοκορεατικών κρατικών αερογραμμών.

Και οι δύο ύποπτοι βρίσκονται στη Μαλαισία και αναμένεται να περάσουν από ανάκριση σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Khalid Abu Bakar ο οποίος πρόσθεσε πως ελπίζει ότι οι η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας θα επιτρέψει την ανάκρισή τους.
Πηγή: skai.gr