Προβάδισμα τριών μονάδων για τη Μέρκελ έναντι του Σουλτς σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα τριών μονάδων έναντι των Σοσιαλδημοκρατών απολαμβάνει η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, επτά μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στην έρευνα, που δημοσιεύουν το περιοδικό Stern και το δίκτυο RTL, το κεντροδεξιό μπλοκ της κ. Μέρκελ αποσπά το 34% της λαϊκής ψήφου, ενώ το κεντροαριστερό SPD ακολουθεί με 31%.

Σε περίπτωση που οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν απευθείας για καγκελάριο, η κ. Μέρκελ θα επικρατούσε του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Μάρτιν Σουλτς με 39% έναντι 36%. Η διαφορά ήταν μόλις μία μονάδα στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση, την περασμένη εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης σημαντική υποχώρηση του ευρω-σκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο έπεσε στο 8%, μία μονάδα χειρότερα συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στήριξης για το AfD στις δημοσκοπήσεις του Forsa σε βάθος επτά μηνών. Κυριότερες αιτίες της πτώσης θεωρούνται η στήριξη της παράταξης στον Ντόναλντ Τραμπ και οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Το αριστερό Die Linke ισοδυναμεί με το AfD στο 8%, ενώ ακολουθούν με 7% οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), που μπορούν να λειτουργήσουν ως κυβερνητικός εταίρος της κ. Μέρκελ.
Πηγή: skai.gr