Λύνουν την απεργία οι οδηγοί ταξί στην Ιταλία

Οι οδηγοί ταξί στην Ιταλία αποφάσισαν να λύσουν την απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, μετά την συνάντηση με τον υπουργό Συγκοινωνιών Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για τη θέση της κυβέρνησης στο θέμα των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό, και συγκεκριμένα με την διαδικτυακή εφαρμογή Uber.
 
Η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ξεκινήσει άμεσα κοινωνικό διάλογο με στόχο μια συνολική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, στο οποίο βασίζεται η εφαρμογή Uber και την οποία οι Ιταλοί ταξιτζήδες κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό και φοροδιαφυγή. Τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, που θα αρχίσει σήμερα, θα ανακοινωθούν σε έναν μήνα.
 
Η συμφωνία προέκυψε μετά από μια ημέρα υψηλής έντασης, κατά την οποία έγιναν τέσσερις προσαγωγές διαδηλωτών και τραυματίσθηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Στις πορείες των οδηγών ταξί κατάφεραν να παρεισφρύσουν και βίαια στοιχεία της ακροδεξιάς, που ανέβασαν αισθητά την ένταση.
 
Τα συνδικάτα των οδηγών ταξί συμφώνησαν με την πρόταση της κυβέρνησης και θα παρουσιάσουν σήμερα, αναλυτικά, την όλη συμφωνία στα εγγεγραμμένα μέλη τους.

Πηγή: skai.gr