Δρακόντεια μέτρα στο νεκροτομείο που κρατείται η σωρός του Κιμ Γιονγκ-ναμ

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νεκροτομείο όπου φυλάσσεται η σωρός του Κιμ Γιονγκ-ναμ, του ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ-ναμ δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα την ώρα που περίμενε την πτήση του στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ενώ ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του. 

Ολοένα και διογκώνονται οι φήμες στα μαλαισιανά μέσα που θέλουν τον γιο του, Κιμ Χαν-σολ, να έχει ήδη ταξιδέψει στη Μαλαισία από το Μακάου προκειμένου να παραλάβει το πτώμα του πατέρα του.

Τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε διπλωματική ένταση μεταξύ της Μαλαισίας και της Βόρειας Κορέας σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ.

Μάλιστα η Μαλαισία αρνήθηκε το αίτημα της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας να της παραδώσει το πτώμα του ετεροθαλούς αδερφού του Κιμ Γιονγκ-ουν.

Οι αρχές της Μαλαισίας λένε μεταξύ άλλων ότι θέλουν το DNA ενός μέλους της οικογένειας του Κιμ Γιονγκ-ναμ προκειμένου να ταυτοποιήσουν ότι το πτώμα είναι δικό του.

Παρά τις ενστάσεις της Βόρειας Κορέας διεξήχθη μεταθανάτια εξέταση και τα αποτελέσματά της αναμένονται αυτήν την εβδομάδα.

«Αν και έχουν περάσει επτά ημέρες από τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του και προς το παρόν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την έρευνα που διεξάγουν οι αρχές της Μαλαισίας» ανέφερε ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στη Μαλαισία, Κανγκ Χολ που κατηγόρησε την Κουάλα Λουμπούρ για συγκάλυψη των ενόχων. «Απλά αυξάνονται οι υποψίες μας ότι πίσω από την έρευνα βρίσκεται κάποιος άλλος», πρόσθεσε.

Πολύ λίγες πληροφορίες είναι γνωστές για τον Κιμ Γιονγκ-σολ, τον μεγαλύτερο γιο του Κιμ Γιονγκ-ναμ. H οικογένεια κρατάει χαμηλό προφίλ από τότε που χάλασαν οι σχέσεις της με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας αλλά είναι σίγουρο πως ο νεαρός είναι εξαίρετος επιστήμονας και ζει στη Γαλλία και στο Μακάο. 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις σε σχέση με την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ. 
Πηγή: skai.gr