Οι ιρακινές δυνάμεις καθαρίζουν το δρόμο προς το αεροδρόμιο της Μοσούλης

Τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Μοσούλης προσπαθούν να καθαρίσουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ που μάχονται στο πλευρό των ιρακινών δυνάμεων, στη δεύτερη μέρα της επιχείρησης που έχει στηθεί στο δυτικό κομμάτι της Μοσούλης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία και το ανώτερο υπουργείο εσωτερικών γνωστό με την κωδική ονομασία «Γρήγορη Απάντηση» ηγούνται της επιχείρησης που λαμβάνει χώρο στον περίγυρο του αεροδρομίου και στοχεύει στην εκτόπιση του Ισλαμικού Κράτους από τον κοντινό λόφο Αλμπου Σαίφ.

Μάλιστα οι ιρακινές δυνάμεις θέλουν να μετατρέψουν το αεροδρόμιο σε στρατιωτική βάση για την έφοδό τους στη δυτική Μοσούλη.

Το Ισλαμικό Κράτος πολιορκείται στη δυτική Μοσούλη και σε περιοχές που είναι αραιοκατοικημένες, με τις μάχες να γίνονται ακόμα πιο έντονες όσο οι δυνάμεις προχωρούν προς την πόλη. Επίσης, μεγαλώνει και το ρίσκο για την απώλεια αμάχων.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 40.000 πολίτες μπορεί να αναγκαστούν να μετακινηθούν λόγω της επιχείρησης που διεξάγεται στη δυτική Μοσούλη καθώς στερεύουν οι προμήθειες σε τρόφιμα και καύσιμα ενώ οι αγορές παραμένουν κλειστές. 

Οι διοικητές προειδοποιούν ότι η μάχη που θα διεξαχθεί σε αυτήν την πλευρά θα είναι πολύ πιο έντονη από την αντίστοιχη επιτυχημένη επιχείρηση που στήθηκε στην ανατολική Μοσούλη. 
Πηγή: skai.gr