Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο λόγω γκάφας Τραμπ

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε τρομοκρατικό περιστατικό στη Σουηδία που ποτέ δεν έγινε, οφείλεται σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού FoxNews σύμφωνα με τα όσα έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter o ίδιος, προσπαθώντας να καλύψει τη γκάφα του.

Σε ομιλία του το Σάββατο ο Τραμπ είπε «κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γερμανία, κοιτάξτε τι έγινε χθες το βράδυ στη Σουηδία», αναφερόμενος στα μέρη της Ευρώπης που πλήττονται από την τρομοκρατία, αφήνοντας πολλούς από τους παρευρισκομένους με την απορία. 

Στη Σουηδία όμως δεν έγινε κανένα τρομοκρατικό περιστατικό το βράδυ της Παρακευής και έτσι η χώρα ζήτησε εξηγήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση αλλά και το λόγο που ο Τραμπ μίλησε για περιστατικό που δεν έγινε. 

«Η αναφορά μου σε σχέση με το τι συμβαίνει στη Σουηδία βασίστηκε σε μια ιστορία που προβλήθηκε στο FoxNews και αφορά τους μετανάστες στη χώρα» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Τραμπ.

Το ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρθηκε ο Τραμπ είναι ένα πρόγραμμα που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό FoxNews και μιλούσε γενικά για τους μετανάστες και το έγκλημα στη Σουηδία.

Πηγή: skai.gr