Παρέμβαση Αναστασιάδη για την λύση των προβλημάτων στο λιμάνι Λεμεσού

Η παρατεινόμενη κρίση στο λιμάνι Λεμεσού, που απειλεί με στασιμότητα την οικονομία, ανάγκασε τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να επιχειρήσει προσωπική παρέμβαση για λύση των προβλημάτων στην έγκαιρη παράδοση των εμπορευματοκιβωτίων.

Η προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει αύριο πρωί συνάντηση με το Συμβούλιο Λιμενεργατών, τον Σύνδεσμο Εκτελωνιστών και Εκπροσώπους της εταιρείας Εurogate, που ανέλαβε τις εργασίες στο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του Κύπριου προέδρου, με την προσωρινή Επιτροπή Εργατών Μεταφορών.

Το λιμάνι παραμένει νεκρό μετά την απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν μέχρι και την Δευτέρα την στάση εργασίας τους, παρά τις πολύωρες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και σήμερα, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη.

Τα φορτηγά παραμένουν έξω από το τερματικό σταθμό και οι οδηγοί αρνούνται να παραλάβουν εμπορευματοκιβώτια.

Ο διευθυντής της Eurogate Γιώργος Πούρος, απηύθυνε έκκληση προς τους μεταφορείς να πιάσουν δουλειά αμέσως, αναφέροντας ότι ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων που έχουν συσσωρευτεί στο λιμάνι είναι τεράστιος.

Διαβεβαίωσε την ίδια ώρα ότι, η εταιρεία εργάζεται εντατικά, διεκπεραιώνει σειρά εργασιών και έχει λάβει πρόσθετα μέτρα, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων από τον αργό ρυθμό παράδοσης εμπορευματοκιβωτίων, που οδήγησε και στα μέτρα των οδηγών.
Πηγή: skai.gr