Τέρνμπουλ για Τραμπ: Χάνει τον χρόνο του επικρίνοντας τα ΜΜΕ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χάνει τον χρόνο του επιτιθέμενος στα μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο που καλύπτουν το έργο του, εκτίμησε την Παρασκευή ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ επικαλούμενος το παράδειγμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ του οποίου η προτομή κοσμεί το Οβάλ Γραφείο.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα τις επικρίσεις του Τύπου εναντίον του «ψευδείς ειδήσεις» και τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης «κόμμα της αντιπολίτευσης».

«Ένας πολύ καλός πολιτικός, ο Oυίνστον Τσόρτσιλ, είχε πει κάποτε ότι οι πολιτικοί που διαμαρτύρονται για τις εφημερίδες μοιάζουν με τους ναύτες που διαμαρτύρονται για τη θάλασσα», δήλωσε ο Τέρνμπουλ στους δημοσιογράφους από τη Νέα Ζηλανδία.

«Δεν έχει πολύ νόημα
. Αυτά είναι τα μέσα ενημέρωσης με τα οποία ζούμε και πρέπει να περάσουμε το μήνυμά μας και ευχαριστούμε όλους εσάς στα μέσα ενημέρωσης για την ευγενική σας προσοχή», πρόσθεσε.

Ο Τέρνμπουλ έχει εμπειρία από προβλήματα με τον Τύπο, καθώς είναι συχνά στόχος επικρίσεων από τα τοπικά μέσα της Αυστραλίας για τη διακυβέρνησή του, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η δημοτικότητα της κεντροδεξιάς κυβέρνησής του έχει πέσει στο κατώτατο σημείο της εδώ και ένα χρόνο.

Η πρώτη συνομιλία μεταξύ του Τραμπ και του Τέρνμπουλ ήταν επεισοδιακή, με τον Αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει στον λογαριασμό του στο Twitter «ηλίθια συμφωνία», τη σχεδιαζόμενη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας για την ανταλλαγή προσφύγων.

«Ο πρόεδρος Τραμπ κι εγώ έχουμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά αρκετές φορές πλέον, ήταν πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες. Ήταν ειλικρινείς και άμεσες και αυτό ήταν πολύ χρήσιμο», σχολίασε ο Τέρνμπουλ.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ