Σφοδρή επίθεση Τραμπ στα ΜΜΕ: «Ψεύτικες» ειδήσεις, «παράνομες» διαρροές

Σε σκληρή υπεράσπιση της κυβέρνησής του επιδόθηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύονται «παράνομες» διαρροές για να διασπείρουν «ψευδείς» ειδήσεις.

Στον απόηχο των δικαστικών ηττών που έχει υποστεί για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα αλλά της παραίτησης του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας μετά από επαφές με τον ρώσο πρέσβη, ο κ. Τραμπ ισχυρίστηκε ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι πλέον «εκτός ελέγχου». Υποστήριξε πως θα παρακάμψει τα ΜΜΕ και θα απευθυνθεί «απευθείας στο λαό».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε πως η κυβέρνησή του «τρέχει σαν μία καλοδουλεμένη μηχανή» και υποσχέθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψει νέο εκτελεστικό διάταγμα που θα τακτοποιεί πλήρως την είσοδο ξένων πολιτών και προσφύγων στις ΗΠΑ. «Θα προστατεύσουμε το λαό μας, για αυτό με εξέλεξαν», σχολίασε.

Τα ΜΜΕ φταίνε και για τη Ρωσία, δεν έχω σχέσεις με Μόσχα

Απαντώντας στα δημοσιεύματα για τις σχέσεις συνεργατών του με τη Ρωσία, ο κ. Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου στον Τύπο. Αποσαφήνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία επιχειρηματική ή δανειακή σχέση με τη Μόσχα, και χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «ψεύτικες ειδήσεις».

Τόνισε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει κανένα μέλος της εκστρατείας του που να είχε επαφές με τη Ρωσία και διέψευσε κατηγορηματικά το «αστείο» δημοσίευμα των «New York Times» που κάνει λόγο για τακτικές επαφές συνεργατών του με τη ρωσική κυβέρνηση πριν τις αμερικανικές εκλογές. Διέψευσε επίσης πρωτοσέλιδο της «Wall Street Journal» που θέλει τις μυστικές υπηρεσίες να παρακρατούν πληροφορίες από το Λευκό Οίκο επειδή δεν τον εμπιστεύονται.

Κατηγόρησε μάλιστα τους δημοσιογράφους ότι με το «ψεύτικο ρεπορτάζ» τους καθιστούν «πολύ δύσκολη» την προσπάθεια για συνεννόηση με τη Ρωσία. Όπως είπε, ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν «κατά πάσα πιθανότητα κάθεται πίσω από το γραφείο του και σκέφτεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ», με δεδομένο ότι η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται υπό «τόσο μεγάλη πίεση».

Επιπλέον, ο πρόεδρος υπερασπίστηκε τον παραιτηθέντα Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Φλιν δεν έκανε τίποτα παράνομο στις επαφές του με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον – παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τους δύο άνδρες να συνομιλούν παρανόμως για τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στη Μόσχα η κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο κ. Τραμπ είπε πως ο κ. Φλιν είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και διευκρίνισε πως ζήτησε την παραίτησή του απλώς επειδή δεν του άρεσε ότι ο Σύμβουλος δεν ενημέρωσε πλήρως τον αντιπρόεδρο Μέικ Πενς για τις επαφές του.

Το «πρόβλημα», συνέχισε ο κ. Τραμπ, δεν ήταν οι ενέργειες του κ. Φλιν, αλλά οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης που είναι «παράνομες». Τα μέσα ενημέρωσης «θα έπρεπε να ντρέπονται για τον εαυτό τους», ισχυρίστηκε.

Δεν παρέλειψε τέλος να επιτεθεί και στους Δημοκρατικούς, τους οποίους κατηγόρησε ότι προσπαθούν να κρύψουν τις εκλογικές ήττες τους καθυστερώντας τους διορισμούς των υπουργών του και εμποδίζοντας τη λειτουργία της κυβέρνησής του.

«Πραγματικά, δεν είμαι κακός άνθρωπος […] Κι έχω πολύ καλές τηλεθεάσεις», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr