Κλείσιμο

Δεν τερματίζεται η έρευνα σε βάρος του Φιγιόν, 10 βδομάδες πριν τις εκλογές

Τη συνέχιση της έρευνας σε βάρος του κεντροδεξιού υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, αποφάσισε η οικονομική εισαγγελία.

Η έρευνα αφορά καταγγελίες που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να πληρώνει επί χρόνια τη σύζυγό με δημόσιο χρήμα για εικονική εργασία στο πολιτικό γραφείο του. Ο κ. Φιγιόν έχει παραδεχτεί ότι απασχολούσε τη σύζυγό του όμως υποστηρίζει ότι εργαζόταν πραγματικά και κέρδιζε το μισθό της.

Σε ανακοίνωσή της, η οικονομική εισαγγελία επισημαίνει πως υπάρχουν «πάρα πολλά στοιχεία» που «δεν επιτρέπουν» τον τερματισμό της έρευνας, παρά το σχετικό αίτημα των δικηγόρων της οικογένειας Φιγιόν.

Αν και ο κεντροδεξιός υποψήφιος ήλπιζε πως η υπόθεση θα έληγε άμεσα, η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη, καθώς η εισαγγελία είχε τη δυνατότητα να διορίσει εντεταλμένο εισαγγελικό ερευνητή, ή ακόμα και να παραπέμψει την υπόθεση απευθείας σε δίκη.

Ο 62χρονος Φιγιόν έχει δηλώσει πως θα αποσυρθεί από υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία εάν τεθεί επισήμως υπό έρευνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το σκάνδαλο έχει πλήξει βαθιά τις εκλογικές προοπτικές του κ. Φιγιόν, ενώ βρισκόμαστε μόλις 10 εβδομάδες από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις θέλουν πλέον τον κ. Φιγιόν να τερματίζει τρίτος και συνεπώς να μην προκρίνεται στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο, όπου προβλέπεται να αναμετρηθούν η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πέν και ο ανεξάρτητος κεντροαριστερός Εμμανουέλ Μακρόν.
Πηγή: skai.gr