Συνέλαβαν τον εγκέφαλο του πρωτοχρονιάτικου μακελειού στην Κωνσταντινούπολη

Τον εγκέφαλο της πρωτοχρονιάτικης επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με τους 39 νεκρούς ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με έκθεση των τουρκικών ΜΜΕ.

Το ιδιωτικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, επικαλούμενο αξιωματούχο από το γραφείο των εισαγγελέων, αναφέρει ότι ο ύποπτος, με τα αρχικά Α.S., είναι Γάλλος υπήκοος, τουρκικής καταγωγής και εντοπίστηκε στο Μπουρντούρ ή Πολυδώριον της νοτιοανατολικής Τουρκίας. 

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το διαμέρισμα, στο οποίο διέμενε ο δράστης της επίθεσης, ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, είχε νοικιαστεί στο όνομά του φερόμενου ως εγκεφάλου που συνελήφθη σήμερα Τρίτη από τις τουρκικές αρχές.  

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών καθώς υπήρχαν υποψίες συσχέτισής του με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους το οποίο ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα.

O Μασαρίποφ που γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν το 1983, συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου, μετά από μεγάλο ανθρωποκυνηγητό της τουρκικής αστυνομίας. 

Πηγή: skai.gr