Κλείσιμο

Ανακαλεί ιμάμηδες από τη Γερμανία η Τουρκία

Η Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα πως προχωρά σε παύση όλων των μελών της στη Γερμανία τα οποία είχαν κατηγορηθεί από τις τοπικές αρχές για κατασκοπία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται 8 ημέρες μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ στην Άγκυρα και φαίνεται πως είναι ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «η Υπηρεσία επέλεξε να ανακαλέσει και να απομακρύνει από τους κόλπους της τα μέλη της τα οποία είχαν τεθεί υπό διερεύνηση από τις Γερμανικές αρχές».

Πηγές που επικαλούνται τουρκικά μέσα από την υπηρεσία θρησκευτικών υποθέσεων σημειώνουν πως η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί πιθανότατα μία κίνηση καλής θέλησης από την τουρκική πλευρά η οποία «θέλει να θωρακίσει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία 40 χρόνια».
  
Ο επικεφαλής της Γερμανικής εισαγγελίας είχε διατάξει εκτεταμένη έρευνα σε συγκεκριμένους Τούρκους κληρικούς για τους οποίους υπήρχαν στοιχεία πως διέπρατταν κατασκοπία και είχε τονίσει πως «Η Γερμανία δεν ανεχθεί ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας στη Γερμανική επικράτεια».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης