FT: Ο Μάλοχ έχει εξωραΐσει το βιογραφικό του

Ελαφρώς «διογκωμένο» βιογραφικό φαίνεται πως παρουσιάζει ο πιθανός υποψήφιος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τεντ Μάλοχ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι βλέπει θετικά τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα των «Financial Times», ο κ. Μάλοχ φαίνεται πως έχει εξωραΐσει αρκετές λεπτομέρειες στην αυτοβιογραφία του, η οποία έχει εκδοθεί με τίτλο «Davos, Aspen & Yale».

Μεταξύ, άλλων ο κ. Μάλοχ ισχυρίζεται ότι έχει χριστεί ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ κι ότι έχει διθυραμβικά εύσημα από τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Τίποτα από αυτά όμως δεν μπορεί να αποδειχτεί στην πράξη.

Ο οικονομολόγος υποστηρίζει πως το 1992 η Θάτσερ τον αποκάλεσε «ιδιοφυΐα» και «παγκόσμιο οδηγό (σέρπα)». Ωστόσο, οι FT βρήκαν αρχειακό υλικό από την επίμαχη ομιλία και σε κανένα σημείο η πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ακούγεται να κάνει οιασδήποτε τέτοια αναφορά.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό περί ιπποσύνης, οι FT ανακάλυψαν πως ο κ. Μάλοχ έχει λάβει μεν το μετάλλιο του Αγίου Ιωάννη, όμως αυτό αναλογεί σε τίτλο πολύ χαμηλότερο από το να είσαι χρισμένο μέλος του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Επιπλέον, το μετάλλιο δεν δίνεται από την ίδια τη βασίλισσα.

Ένας ακόμα ενδιαφέρον ισχυρισμός του κ. Μάλοχ είναι πως ένα ντοκιμαντέρ που δημιούργησε για τον σταθμό PBS ήταν υποψήφιο για βραβείο Emmy στις ΗΠΑ. Παρά ταύτα, εκπρόσωπος της Τηλεοπτικής Ακαδημίας δήλωσε στους FT πως δεν υπάρχει καμία αναφορά σε υποψηφιότητα.

Η εταιρεία που παρήγαγε το ντοκιμαντέρ είπε πως είχε καταθέσει το έργο για πιθανή υποψηφιότητα για τοπικό βραβείο Lower Great Lakes Chapter Regional Emmy, αλλά δεν πέρασε.

Σημειώνεται πως ο κ. Μάλοχ δεν έχει ακόμα οριστεί επίσημα υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε., μολονότι έχει επιδιώξει ανοιχτά τη θέση και όντως βρίσκεται στο ραντάρ της κυβέρνησης Τραμπ.
Πηγή: skai.gr