ΗΠΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα για άμεση επαναφορά των αντιμεταναστευτικών μέτρων

Οι δικαστές απέρριψαν, την Κυριακή, το αίτημα που είχε υποβάλει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, που ζητούσε άμεση επαναφορά του αντι-μεταναστευτικού προεδρικού διατάγματος.

To 9ο Εφετείο, στο Σαν Φρανσίσκο, απέρριψε, την Κυριακή, το αίτημα για άμεση αναίρεση της δικαστικής απόφασης της Παρασκευής, που μπλόκαρε το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Sky News, Reuters και AFP.

«Το αίτημα για άμεση επαναφορά της ισχύος του διατάγματος εν αναμονή της πλήρους εξέτασής της έφεσης κατά της αναστολής της ισχύος του απορρίπτεται», αναφέρεται στην απόφαση του εφετείου.

Οι δικαστές δίνουν τώρα προθεσμία στο υπ. Δικαιοσύνης, έως το απόγευμα της Δευτέρας, να συμπληρώσει στη σχετική αίτησή του επιχειρήματα, ως προς την αναγκαιότητα της επαναφοράς των «αντιμεταναστευτικών» μέτρων. 

Η απόφαση του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ, έχει παγώσει τα τελευταία 24ωρα, τα δύο κυριότερα σημεία της εντολής Τραμπ, για απαγόρευση εισόδου σε όλους τους πρόσφυγες για μία περίοδο τεσσάρων μηνών, και απαγόρευση εισόδου στους πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών κρατών (Ιράν, Ιράκ, Συρίας, Υεμένης, Λιβύης, Σομαλίας, Σουδάν) για 90 ημέρες
Πηγή: skai.gr