Λευκός Οίκος: «Αισχρή» η αναστολή του αντιμεταναστευτικού διατάγματος

«Αισχρή», χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την προσωρινή αναστολή του διατάγματος Τραμπ, που απαγορεύει σε όλους τους πρόσφυγες και στους πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση της, η προεδρία δεσμεύεται να ακυρώσει την αναστολή, «το συντομότερο δυνατό».

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που μπλοκάρει πλήρως την εντολή Τραμπ σε ολόκληρη τη χώρα και συνιστά μεγάλη πρόκληση για την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να ασκήσει άμεσα έφεση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόφαση του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ σημαίνει πως οι περιορισμοί για είσοδο στη χώρα μπορούν να αρθούν άμεσα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η «Wall Street Journal» με δεδομένη τη σύγχυση που επικρατεί, δεν είναι γνωστό πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη στα διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κορυφαίος νομικός αξιωματούχος της πολιτείας της Ουάσιγκτον, Μπομπ Φέργκιουσον, τόνισε πως με την απόφαση του δικαστή Ρόμπαρτ η εντολή του προέδρου Τραμπ παύει να έχει ισχύ. Προσέθεσε αιχμηρά πως το δικαστήριο απέδειξε ότι ουδείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε καν ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr