Δεν παραιτείται από υποψήφιος ο Φιγιόν παρά το σκάνδαλο

Αποφασισμένος να παραμείνει ο υποψήφιος των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων στις γαλλικές προεδρικές εκλογές δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν, παρά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με αφορμή αμοιβές ύψους 900.000 ευρώ σε δημόσιο χρήμα που εξασφάλισε για τη σύζυγό του – για δουλειές που όμως φέρεται να μην έκανε.

«Θα κρατήσω», δήλωσε ο κ. Φιγιόν σε βίντεο που ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ενώ κατήγγειλε πως είναι στόχος επιθέσεων δεν είναι να βλάψουν μόνο τον ίδιο αλλά ολόκληρη τη Γαλλία.

Ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως οι καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την οικογένειά του έχουν προβληματίσει ορισμένους υποστηρικτές του, όμως προσέθεσε πως το «σύστημα» δεν έχει καταφέρει ακόμα να τον σταματήσει. «Είναι μάχη μίας χώρας, όχι ενός ατόμου. Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία», είπε.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών θέλουν τον κ. Φιγιόν να έχει χάσει έδαφος στον προεκλογικό αγώνα και να κινδυνεύει να μην προκριθεί στον δεύτερο γύρο, όπου θα κριθεί η προεδρία.

Πριν δημοσιεύσει το μήνυμά του ο κ. Φιγιόν επικοινώνησε με κορυφαία στελέχη του κόμματός του, τη στιγμή που ο γαλλικός Τύπος βρίθει με ονόματα πιθανών αντικαταστατών του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φιγιόν συνομίλησε με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο νίκησε στην εσωκομματική προκριματική αναμέτρηση, αλλά και με τον Φρανσουά Μπαρουάν, που ακούγεται έντονα ως ενδεχόμενος αντικαταστάτης του.


Πηγή: skai.gr