Ο Τραμπ σπεύδει να αξιοποιήσει την επίθεση στο Λούβρο

Να αξιοποιήσει πολιτικά την επίθεση έξω από το Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, έσπευσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τραμπ αναφέρει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν «ακραίο ισλαμιστή τρομοκράτη» κι ότι η Γαλλία βρίσκεται «και πάλι στα όρια».

Ο κ. Τραμπ εμμέσως πλην σαφώς καλεί τις ΗΠΑ να διδαχτούν από τα προβλήματα άλλων χωρών, και ουσιαστικά υπερασπίζεται το πολύκροτο διάταγμα με το οποίο απαγόρευσε προσωρινά την είσοδο σε όλους τους πρόσφυγες και στους πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών. «Γίνετε έξυπνες ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Ο δράστης του χτυπήματος επιτέθηκε με μαχαίρι σε ομάδα γάλλων στρατιωτών που περιπολούσε στον περίβολο του Λούβρου, φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Κατόρθωσε να τραυματίσει ελαφρά έναν στρατιώτη στο κεφάλι, προτού χτυπηθεί σοβαρά από τις σφαίρες ενός άλλου.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ έχει σημειώσει πως η επίθεση ήταν «τρομοκρατικής φύσεως», αν και ως τώρα τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά.

Ο τραυματισμένος δράστης μετέφερε δύο σακίδια, στα οποία όμως δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών.
Πηγή: skai.gr